Learning Agreement for studies

INSTITUT FRANCAIS de MECANIQUE AVANCEE

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

Universite Claude Bernard Lyon 1

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

MONTANUNIVERSITAT LEOBEN

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

University of Chemical Technology and Metallurgy

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

Universidade do Vigo

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

UNIVERSITE BLAISE PASCAL CLERMONT II

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

UNIVERSITE DE POITIERS ENSIP

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

NATIONAL TECHNICAL UNIVERSITY OF ATHENS

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

Technologiko Ekpaidenftiko Idryma of Sterea Ellada

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

Obuda University

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

Seconda Università degli Studi di Napoli

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

UNIVERSIDADE DA BEIRA INTERIOR

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

Universidade de Lisboa

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

Kazimierz Wielki University

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

West Pomeranian University of Technology Szczecin

Learning Agreement
Student Mobility for Studies

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Learning Agreement
Student Mobility for Studies. IPM an III sem I

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Learning Agreement
Student Mobility for Studies. SM an III sem I

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Learning Agreement
Student Mobility for Studies. SM an IV sem I

Experiența Erasmus

Mă numesc Elena-Ionela Dinu şi sunt doctorandă în anul al II-lea, la Facultatea Stiinţa şi Ingineria Materialelor. Sunt deosebit de bucuroasă să pot spune că până în acest moment am beneficiat de două experienţe Erasmus +.

În anul I, nivel master, am plecat pentru trei luni în Covilha, Porugalia la Universitatea Da Beira Interior. Îmi aduc aminte cu drag de modul călduros în care am fost primiţi, de ajutorul acordat pentru acomodare precum şi de colegii şi profesorii cu care am lucrat. Pot spune că m-am simţit ca acasă, mi-am făcut prieteni noi din toate părţile lumii, am împărţăşit tradiții, am încercat diferite feluri de mâncare, am vizitat locuri faine și am legat prietenii frumoase şi de durată. Şi pentru că experienţa mea Erasmus nu se termină aici, voi relata puţin şi din cea de-a doua aventură. Anul trecut am plecat pentru două luni în Spania, la Universidade de Vigo. Ce m-a bucurat, a fost ajutorul primit din partea doctoranzilor şi al profesorului coordonator şi faptul că lucram zilnic în laboratoare cu ei. Toată această experienţă şi colaborare cu aceşti oameni m-a ajutat foarte mult pe plan profesional, deoarece mi-am aprofundat şi îmbunătăţit cunoştinţele în domeniul pe care îl studiez.

Sunt bucuroasă că în aceste cinci luni, cât timp am beneficiat de stagiul Erasmus +, am putut vizita două ţări foarte frumoase, am învățat şi mi-am făcut prieteni noi, am călătorit, să m-am dezvoltat atât din punct de vedere profesional cât și social. Aş dori sa îi încurajez pe toţi studenţii să aplice pentru această bursă şi să încerce cel puţin o dată această frumoasă şi unică experienţă de neuitat.

Dacă și tu vrei să trăiești experiența Erasmus +, urmărește când ajunge Caravana Erasmus+ în facultatea ta și vei afla informațiile necesare!

Vei afla că ceea ce știi și ceea ce faci este o parte infimă din ceea ce poți realiza!

Experiența dobândită în timpul unui stagiu ERASMUS, departe de țară, departe de familie, te maturizează, te conștientizează și nu în ultimul rând te motivează. Nu uita niciodată că tu și numai tu vei reuși datorită abilităților pe care le ai sau le vei dezvolta. De asemenea, nu uita de oamenii din jurul tău! Apelează la ei și la sfaturile pe care ți le vor oferi, deoarece părerea lor va fi poate cea mai bună opțiune pe care o vei avea.

ERASMUS este mai mult decât o experienţă academică. Este o posibilitate de a privi lumea cu alţi ochi, de a simţi şi de a descoperi noi şi noi emoţii. Prima mea experiență Erasmus a avut loc în Portugalia, Covilha, în cadrul Universităţii da Beira Interior pentru o perioadă de trei luni. Am avut plăcerea de a lucra într-un colectiv minunat şi primitor, așa cum sunt toți locuitorii din Portugalia, mereu cu zâmbetul pe buze și optimiști. Odată cu sosirea în Portugalia, am cunoscut o nouă cultură, noi obiceiuri și tradiții si nu în ultimul rând, mi-am făcut noi prieteni. In ceea ce priveşte viaţa de student, aceasta era foarte bogată în evenimente şi aveam un program bine stabilit. Totuşi, cel mai mult mi-a plăcut mediul internaţional, experienţa culturală, dar şi schimbul constant de idei cu studenţi din alte ţări precum Brazilia, Turcia, Polonia sau Croaţia.

Cea de-a doua experienţă Erasmus a fost în Vigo, Spania, pe o perioadă de două luni la Universitatea din Vigo. Având experienţa primului stagiu din Portugalia, acomodarea în Spania a fost mult mai uşoară. Am lucrat cu profesori minunați, bine pregătiți şi m-am împrietenit cu uşurinţă cu ceilaţi colegi cu care am lucrat.

Sunt bucuros că am avut posibilitatea de a beneficia de acest program care m-a ajutat să văd lumea şi din altă perspectivă şi totodată m-a ajutat să îmi îmbunătăţesc cunoştinţele în domeniul tehnic.

Dacă și tu vrei să trăiești experiența Erasmus+, urmărește când ajunge Caravana Erasmus+ în facultatea ta, în două zile din perioada 11 – 15 martie 2019, și vei afla informațiile necesare!

 

 

 

Încă din anul I, la deschiderea anului universitar, din discursurile domnilor profesori mi-a atras atenția, foarte mult, faptul că vom putea studia, cu ajutorul programului ERASMUS, în alte țări din Europa și nu numai. Cu toate acestea, ideea de a pleca la studii într-o altă țara, departe de casă și de confortul familiei, îmi provoca foarte multe temeri. Însă, în anul 3, după ce am auzit poveștile uimitoare ale colegilor din anii mai mari, am reușit să-mi fac curaj și să solicit o deplasare pentru o perioadă de 3 luni la Universitatea de Beira Interior din Covilia, Portugalia. Într-adevar, mai departe de atât nu se putea, dar cine nu ar vrea sa ajunga într-o țară atât de „vestică”, mai ales în luna februarie când în Românie temperaturile scad sub -15 0C, iar în Portugalia temperaturile ating +25 0C.

Finnally Portugal, o țară plină de locuri uimitoare și oameni binevoitori. Încă din primele zile am luat legătura cu profesorul coordonator din universitatea gazdă. Împreună cu acesta am stabilit un plan de lucru, care includea cu preponderenta multe zile de „vacanță”. În aceste perioade libere, Pedro și Pedrito, doi studenți portughezi organizau excursii și diverse petreceri în mai multe orașe din țară. La plecare în aceste excursii eram o mică „Arca lui Noe” a civilizațiilor… un autobuz plin de studenți proveniți din: Turcia, Bulgaria, Rusia, Germania, Spania, Polonia, Italia, România și multe alte tări, astfel că pe întreaga durată a călătoriei fiecare țară își punea amprenta asupra „petrecerii”. Pe parcursul celor trei luni am reușit să vizitez foarte multe locuri „istorice”, printre care: Lisabona, Guimares, Braga, Porto etc.

Ok… back to school… Prima parte a plasamentului mi-am dedicat-o studiului teoretic, însă ultima lună mi-am petrecutr-o într-unul din cele mai dotate laboratoare de materiale compozite. Alături de o echipă de studenți, cu ajutorul resurselor materiale și sub îndrumarea profesorului coordonator am reușit să creem un material compozit nou pe bază de fibre de carbon ce era destinat industrie aeronautice.

Stagiul ERASMUS a fost pentru mine „a life-changing experience” atât din punct de vedere social-cultural, cât și din punct de vedere științific.

       Burduhos Nergiș Dumitru Doru

Close Menu