Noutăți

Informații admitere D.P.P.D.

Studenţii* care au optat pentru Modulul psihopedagogic, se pot înscrie la admitere pe bază de dosar cu susţinerea unui interviu în perioada 12 – 21 septembrie 2017 la sediul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic (D.P.P.D.) din cadrul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, et.III-turn.

Actele cuprinse în dosar şi datele pentru interviu sunt afişate pe www.dppd.tuiasi.ro, la rubrica ADMITERE 2017.

 *Pot participa la admitere şi studenţii care nu au optat în fişa de înscriere pentru Modulul psihopedagogic

Al VI-lea Workshop Internațional în domeniul Sănătății și Securității Ocupaționale și Protecției Mediului

Program:

  • 8-10 Mai: 17:00-20:00 – Considerații teoretice – camera SIM-IMSI-17
  • 11-12 Mai: 09:30-14:00 – Studii de caz – vizite pe teren
  • 15-16 Mai: 17:00-20:00 – Discuții, concluzii finale – camera SIM-IMSI-17

Speakers:

  • Dr. Cynthia ELLWOOD de la AOEH, USA
  • Bevin LUNA de la Universitatea de Stat din Colorado, USA

Participanți:

Studenți de la Licență, Studenți de la Masterat, Studenți doctorali, Specialiști în Sănătate și Securitate Industrială de la două facultăți: Știința și Ingineria Materialelor și Inginerie Chimică și Protecția Mediului.

Centrul de Inginerie Bosch vine la Facultatea ta!

În perioada 8-11 mai, Centrul de Inginerie Bosch organizează un scurt roadshow (București-Iași-Timișoara) destinat studenților interesați să afle mai mult despre proiectele software și harware ale centrului. Participând la prezentarea pe care reprezentanții companiei au pregătit-o pentru cei dornici de a-și urma pasiunea pentru inginerie și visul profesional, studenții pot acumula noi cunoștințe și nu în ultimul rând, li se vor prezenta oportunități de angajare.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 4.000 de angajaţi în patru entităţi din ţară. Sediul central al companiei este situat în Bucureşti, unde Bosch are şi un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În Cluj, Bosch operează un centru de cercetare şi dezvoltare (Centrul de Inginerie) şi o unitate de producţie pentru tehnologie auto. O unitate de producţie de tehnică liniară şi una de tehnologie auto se află în Blaj. De asemenea, compania are un centru de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.  În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, este, de asemenea, localizată în capitala ţării.

Centrul de Inginerie din Cluj acordă o importanţă deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din reţeau globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tânăra echipă din Cluj dezvoltă produse cu competenţe înalte în software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, Internetul lucrurilor, industria conectată (numită şi Industria 4.0) şi vehiculele electrice sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca. Dacă îți dorești să afli direct de la specialiștii din domeniu ceea ce presupune cariera de inginer, participă la prezentarea susținută de compania Bosch în orașul tău. Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită o înscriere în prealabil pe site.

Iași, 9 mai: Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi.  Ora: 11:00- 13:00.  Adresa: Str. Prof.dr.doc. Dimitrie Mangeron 67.  Sala: Amfiteatrul T2  

Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi.  Ora: 14:00- 16:00.  Adresa: Str. Prof.dr.doc. Dimitrie Mangeron 21-23.  Sala: Sala de conferinte Dragomir Hurmuzescu

***

Despre Bosch

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 4.000 de angajaţi în patru entităţi din ţară. Sediul central al companiei este situat în Bucureşti, unde Bosch are şi un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În Cluj, Bosch operează un centru de cercetare şi dezvoltare (Centrul de Inginerie) şi o unitate de producţie pentru tehnologie auto. O unitate de producţie de tehnică liniară şi una de tehnologie auto se află în Blaj.

De asemenea, compania are un centru de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, este, de asemenea, localizată în capitala ţării.

***

Despre Inspire Group

Inspire Group are o experiență de 8 ani pe piața din România și organizează evenimente de recrutare și employer branding în 10 orașe din țară. Aria vastă a proiectelor și numeroșii clienți din diferite industrii, printre care se numără câteva sute de corporații și branduri internaționale, au transformat Inspire Group într-unul din cei mai importanți jucători din România, în ceea ce privește proiectele de employer positioning și experiența de brand.

 

Cursul Academic de Vară organizat de BEST Iaşi

 


Start-up-ul, o afacere la de viitor, la îndemâna tuturor!

Fiecare dintre noi, cel puţin în copilărie, am avut “sclipiri” ce ar fi putut fi valorificate ca adevărate idei de afaceri. Acum că am crescut această joacă a devenit serioasă… însă nu ştim de unde să începem. Lumea antreprenoriatului este în plină dezvoltare, iar de data aceasta ne vine în ajutor prin înfiinţarea unui start-up.

Dar ce este un start-up?

Poate fi o companie, un parteneriat sau o organizaţie temporară ce este proiectată pentru a căuta modelele de afaceri repetabile, nou create şi aflate într-o fază de dezvoltare. Printre avantajele unei astfel de organizaţii se numără flexibilitatea pe care o are în cadrul relaţiilor cu partenerii comerciali, deciziile manageriale care sunt luate rapid, angajaţii în număr redus şi resursele umane gestionate eficient şi cu uşurinţă.

Este un start-up potrivit pentru tine?

Pentru a deveni un antreprenor de succes prin intermediul unei astfel de companii trebuie să deţii, dar şi să fii pregătit să îţi îmbunătăţeşti sau să îţi dezvolţi o mulţime de atribute. Trebuie să ai iniţiativă, să fii genul de persoană care duce lucrurile la bun sfârşit, dar şi să te poţi adapta la situaţiile neprevăzute ce apar pe parcurs. Este important să poţi lucra în echipă şi să ai abilităţi sociale dar e bine şi să fii capabil să înveţi repede pentru a creşte odată cu proiectul tău. Poate mai important decât toate abilităţile enumerate mai sus este existenţa unei potriviri între tine şi cultura start-up-ului pentru care lucrezi.

Ce îţi poate oferi un start-up?

Spre deosebire de o afacere obişnuită, prin intermediul acestui tip de companie provizorie ai parte de un program de lucru flexibil, chiar descurajezi birocraţia şi politica în organizare, dar ai şi ocazia de a lucra într-o echipă care crede cu adevărat în serviciul sau produsul la care lucrează, fiind astfel posibilă dezvoltarea personală pe lângă cea profesională şi financiară.

Interesat?

 Vino la Cursul Academic de Vară organizat de BEST Iaşi în colaborare cu “Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi”, în perioada 10-21 iulie pe aceasta temă! Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular de aplicare şi poţi participa, alături de alţi 22 de studenţi de la universităţi tehnice din întreaga Europă,  la cursul internaţional de vară ce va avea loc în Iaşi.

Află mai multe accesând site-ul: www.summer.bestis.ro