Noutăți

BEST Training Weekend

O șansă inedită pentru dezvoltare

BEST Training Weekend este un eveniment care le oferă studenților posibilitatea de a asimila noi cunoștințe și de a interacționa cu oameni diferiți. Odată cu această interacțiune, prin implicare, ei își pot crea noi prietenii, dar și să își descopere potențialul ascuns.

Pe 21-22 aprilie studenții vor trece prin 2 zile de training unde își vor îmbunătăți latura personală prin sesiunile orientate pe aspecte de soft skills și vor dobândi cunostințe tenhnice și abilitățile practice prin diferite workshop-uri.

Înscrierile se fac până pe data de 12 aprilie pentru sesiunile de training. Pe data de 19 aprilie, BEST Training Weekend își va deschide porțile pentru primirea studenților dornici de a se dezvolta și de a își pune bazele propriului viitor, prin activitatea motivațională BEST Talk.

Vă așteptăm să ne fiți alături ca împreună să aducem un mare plus în dezvoltarea personală și tehnică a studenților ieșeni.

Află mai multe pe www.BTW.BESTis.ro

De ce să particip la JobShop®?

Ești student sau absolvent și te gândești serios la un job dar nu știi de unde să începi? În articolul ce urmează îți vom prezenta principalele motive pentru care JobShop® reprezintă un prim pas important în găsirea locului de muncă visat.

De ce JobShop®?

Cu 17 ani de experiență în dezvoltarea studenților, BEST Iași organizează Evenimentul Național de Carieră, puntea de legătură dintre viitorii sau actualii absolvenți de profil tehnic și unele dintre cele mai apreciate companii din România. Într-un cadru non formal și relaxant, pe parcursul celor două Zile de Stand poți afla de oportunitățile de angajare și de internship-urile disponibile direct de la reprezentanții companiilor. Ai curiozități în legătură cu viitorul job? Răspunsurile vor veni direct de la sursă, trebuie doar să întrebi.

Ce iți oferă evenimentul nostru?

Teoria este importantă însă practica definitivează cunoștințele dobândite. JobShop® vine cu sesiuni de training tehnice și de dezvoltare personală specializate, concursuri atractive și work shopuri interactive care iți vor dezvolta abilitățile de comunicare și prezentare în cazul unui interviu. Ai emoții numai când te gândești la interviu? Cine nu are? Însă în cadrul workshop-urilor vom învăța împreună diferite metode prin care putem combate aceste emoții copleșitoare. Una din metode constă în simularea unui interviu care te va familiariza cu procesul recrutării angajaților. De asemenea, vom afla cum putem crea un CV cât mai atractiv cu Tips&Triks-uri direct de la angajatori.

„Ușa către progresul personal se deschide numai dinăuntru.

(Burke Hedges)

Deschide și tu ușa spre oportunitățile de dezvoltare în carieră și vei vedea lumea în cu totul o altă perspectivă. Evenimentul nostru își dorește să fie un facilitator important în drumul tău spre dezvoltare personală și succes. Oferă-ți o șansă la o carieră de vis!

Hai și tu alături de noi în lumea companiilor și aplică pe iasi.jobshop.ro!

Firma olandeză Euro Planit angajează INGINER MECANIC

Descrierea jobului – Olanda

Firma olandeza Euro Planit angajeaza  pe perioada nedeterminata INGINER MECANIC cu experienta in domeniul confectiilor metalice. Activitatea se va desfasura in cadrul firmei Gunnebo,  într-o echipă de profesioniști în domeniul securității și produselor anti-efracție.

Firma Gunnebo produce si comercializeaza pentru export seifuri certificate de inalta calitate, conform Normelor Europene, de la securitatea de baza pana la protejarea impotriva furtului si a incendiilor.

https://www.youtube.com/watch?v=UZFooqaR-Dc

 

CRITERII DE SELECTIE

Pentru aceasta pozitie cautam candidati cu urmatorul profil:

* Studii superioare

* Experiență relevantă în inginerie

* Afinitate cu domeniul de prelucrare a oțelului

* Experiență extinsă in programe Solidwork/Inventor/Autocad

* Buna cunoastere a limbii engleze

* Disponibil  de a călători

* Permis auto (masina proprie constituie un avantaj)

 

Pentru mai multe informatii – persoana de contact Lia Robescu

email: l.robescu@europlanit.nl

tel. +31 620 590107  / +31 575 555518

Au început înscrierile în proiectul Teaching Romanian Youth!

Teaching Romanian Youth este un proiect bazat pe cel de-al 4-lea obiectiv de dezvoltare durabilă, Quality Education. Prin acest proiect, AIESEC Tehnical University of Iaşi îşi propune să aducă inovare în educație prin adoptarea atât a unor metode formale cât și informale de predare, prin intermediul unor profesori internaționali.

Pe 20 ianuarie am dat start înscrierilor în cea de-a VII-a ediţie a proiectului TRY. Proiectul include cursuri de limbi străine adresate atât elevilor de liceu cât şi studenților, în special cei ai Universităţii Tehnice „Gheorghe – Asachi ‟ din Iaşi.

Acesta constă în predarea de limbi străine de către profesori internaţionali, într-un mod interactiv și multicultural. În Iaşi sunt deja numeroşi  studenţi care au obţinut o diplomă în urma participării la proiect în ediţiile precedente, au învăţat şi s-au distrat alături de profesorii lor.

Acest proiect se va desfăşura pe o perioadă de 9 săptămâni, între 5 martie şi 15 mai şi va oferi posibilitatea studierii a 2 limbi străine: engleză şi germană.

Cursul constă în 17 şedințe, unde practica este cuvântul cheie. Vor exista 2 sesiuni în săptămânile pare, respectiv 3 în cele impare, a câte doua ore fiecare în intervalul 18:00 – 22:00 în timpul săptămânii. Grupele se vor forma pe nivel de limba studiată.

Există posibilitatea de a opta şi pentru cursuri individuale, caz în care întreaga atenţie a profesorului se îndreaptă spre un singur participant.

Taxa de participare este de 220 lei/limbă studiată iar pentru cei ce doresc ore în particular, taxa este de 300 lei/limbă studiată.

Dacă înscrierea se face până pe 11 februarie taxa de participare va fi de 200 de lei, respectiv 270 de lei pentru cursurile individuale.

Înscrierile se pot face până pe 7 martie la adresa : www.try.aiesec.ro

Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta la adresa: aiesectuiasi@gmail.com

Chestionar studenți

Reprezentanții Comisiei Europene și OECD consideră că opinia tinerilor legată de modalitățile prin care universitățile pot deveni mai antreprenoriale și mai inovative este foarte importantă. De aceea, a fost lansat un apel către studenții din mai multe țări din Uniunea Europeană pentru a completa un scurt chestionar.

Vă invităm să completați un chestionar on-line accesând link-ul: http://oe.cd/HEI-Hack2018. 

Proiectul Universitatea Antreprenorială are ca scop sprijinirea instituțiilor de învățământ superior în dezvoltarea abordărilor antreprenoriale și intraprenoriale, la nivel de management, în relație cu comunitatea de business, precum și a educației antreprenoriale și pregătirii dinamice pentru piața de muncă a studenților.

Programarea examenelor (sesiunea Ianuarie-Februarie 2018)

ANUNȚ IMPORTANT

 

CV fiecărei grupe de studenți este rugat să aducă la Secretariatul Facultății PROGRAMAREA EXAMENELOR pentru sesiunea de examene ce va avea loc în perioada  (13.01.2018-04.02.2018), după următorul format:

GRUPA   ……….
Nr.crt. Disciplina Nume și prenume Cadru didactic titular Ora de începere examen Locul desfășurării examenului Semnătura cadrului didactic titular
1.
….

 

TERMEN: 15.12.2017

http://www.sim.tuiasi.ro/wp-content/uploads/2017/12/Programare-iarna-2018.pdf

 

Treasure Hunt – Explorează TUIAŞI

În cadrul evenimentelor prilejuite de Zilele Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, a avut loc concursul „Treasure Hunt – Explorează TUIAŞI”. Tinerii din asociațiile Universității s-au folosit de cuvinte cheie din domeniul tehnic sau al arhitecturii, acumulând astfel puncte, și s-au întrecut contra cronometru în vânătoarea de „comori științifice”, un fel de Pokémon Go studențesc care-i va ajuta să cunoască mai bine Universitatea și să lege noi prietenii.

În urma acestui concurs echipa SIM HUNTER, formată din Cristian Ștefan BUNDUC, Rebeca NICUȘOR, Elena Laura APETRI, reprezentând Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Știința și Ingineria Materialelor Iași – ASAFSIM au luat LOCUL I.

Felicitări!!!