Noutăți

Al VI-lea Workshop Internațional în domeniul Sănătății și Securității Ocupaționale și Protecției Mediului

Program:

 • 8-10 Mai: 17:00-20:00 – Considerații teoretice – camera SIM-IMSI-17
 • 11-12 Mai: 09:30-14:00 – Studii de caz – vizite pe teren
 • 15-16 Mai: 17:00-20:00 – Discuții, concluzii finale – camera SIM-IMSI-17

Speakers:

 • Dr. Cynthia ELLWOOD de la AOEH, USA
 • Bevin LUNA de la Universitatea de Stat din Colorado, USA

Participanți:

Studenți de la Licență, Studenți de la Masterat, Studenți doctorali, Specialiști în Sănătate și Securitate Industrială de la două facultăți: Știința și Ingineria Materialelor și Inginerie Chimică și Protecția Mediului.

Centrul de Inginerie Bosch vine la Facultatea ta!

În perioada 8-11 mai, Centrul de Inginerie Bosch organizează un scurt roadshow (București-Iași-Timișoara) destinat studenților interesați să afle mai mult despre proiectele software și harware ale centrului. Participând la prezentarea pe care reprezentanții companiei au pregătit-o pentru cei dornici de a-și urma pasiunea pentru inginerie și visul profesional, studenții pot acumula noi cunoștințe și nu în ultimul rând, li se vor prezenta oportunități de angajare.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 4.000 de angajaţi în patru entităţi din ţară. Sediul central al companiei este situat în Bucureşti, unde Bosch are şi un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În Cluj, Bosch operează un centru de cercetare şi dezvoltare (Centrul de Inginerie) şi o unitate de producţie pentru tehnologie auto. O unitate de producţie de tehnică liniară şi una de tehnologie auto se află în Blaj. De asemenea, compania are un centru de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.  În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, este, de asemenea, localizată în capitala ţării.

Centrul de Inginerie din Cluj acordă o importanţă deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din reţeau globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tânăra echipă din Cluj dezvoltă produse cu competenţe înalte în software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, Internetul lucrurilor, industria conectată (numită şi Industria 4.0) şi vehiculele electrice sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca. Dacă îți dorești să afli direct de la specialiștii din domeniu ceea ce presupune cariera de inginer, participă la prezentarea susținută de compania Bosch în orașul tău. Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită o înscriere în prealabil pe site.

Iași, 9 mai: Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi.  Ora: 11:00- 13:00.  Adresa: Str. Prof.dr.doc. Dimitrie Mangeron 67.  Sala: Amfiteatrul T2  

Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi.  Ora: 14:00- 16:00.  Adresa: Str. Prof.dr.doc. Dimitrie Mangeron 21-23.  Sala: Sala de conferinte Dragomir Hurmuzescu

***

Despre Bosch

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 4.000 de angajaţi în patru entităţi din ţară. Sediul central al companiei este situat în Bucureşti, unde Bosch are şi un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În Cluj, Bosch operează un centru de cercetare şi dezvoltare (Centrul de Inginerie) şi o unitate de producţie pentru tehnologie auto. O unitate de producţie de tehnică liniară şi una de tehnologie auto se află în Blaj.

De asemenea, compania are un centru de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, este, de asemenea, localizată în capitala ţării.

***

Despre Inspire Group

Inspire Group are o experiență de 8 ani pe piața din România și organizează evenimente de recrutare și employer branding în 10 orașe din țară. Aria vastă a proiectelor și numeroșii clienți din diferite industrii, printre care se numără câteva sute de corporații și branduri internaționale, au transformat Inspire Group într-unul din cei mai importanți jucători din România, în ceea ce privește proiectele de employer positioning și experiența de brand.

 

Cursul Academic de Vară organizat de BEST Iaşi

 


Start-up-ul, o afacere la de viitor, la îndemâna tuturor!

Fiecare dintre noi, cel puţin în copilărie, am avut “sclipiri” ce ar fi putut fi valorificate ca adevărate idei de afaceri. Acum că am crescut această joacă a devenit serioasă… însă nu ştim de unde să începem. Lumea antreprenoriatului este în plină dezvoltare, iar de data aceasta ne vine în ajutor prin înfiinţarea unui start-up.

Dar ce este un start-up?

Poate fi o companie, un parteneriat sau o organizaţie temporară ce este proiectată pentru a căuta modelele de afaceri repetabile, nou create şi aflate într-o fază de dezvoltare. Printre avantajele unei astfel de organizaţii se numără flexibilitatea pe care o are în cadrul relaţiilor cu partenerii comerciali, deciziile manageriale care sunt luate rapid, angajaţii în număr redus şi resursele umane gestionate eficient şi cu uşurinţă.

Este un start-up potrivit pentru tine?

Pentru a deveni un antreprenor de succes prin intermediul unei astfel de companii trebuie să deţii, dar şi să fii pregătit să îţi îmbunătăţeşti sau să îţi dezvolţi o mulţime de atribute. Trebuie să ai iniţiativă, să fii genul de persoană care duce lucrurile la bun sfârşit, dar şi să te poţi adapta la situaţiile neprevăzute ce apar pe parcurs. Este important să poţi lucra în echipă şi să ai abilităţi sociale dar e bine şi să fii capabil să înveţi repede pentru a creşte odată cu proiectul tău. Poate mai important decât toate abilităţile enumerate mai sus este existenţa unei potriviri între tine şi cultura start-up-ului pentru care lucrezi.

Ce îţi poate oferi un start-up?

Spre deosebire de o afacere obişnuită, prin intermediul acestui tip de companie provizorie ai parte de un program de lucru flexibil, chiar descurajezi birocraţia şi politica în organizare, dar ai şi ocazia de a lucra într-o echipă care crede cu adevărat în serviciul sau produsul la care lucrează, fiind astfel posibilă dezvoltarea personală pe lângă cea profesională şi financiară.

Interesat?

 Vino la Cursul Academic de Vară organizat de BEST Iaşi în colaborare cu “Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi”, în perioada 10-21 iulie pe aceasta temă! Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular de aplicare şi poţi participa, alături de alţi 22 de studenţi de la universităţi tehnice din întreaga Europă,  la cursul internaţional de vară ce va avea loc în Iaşi.

Află mai multe accesând site-ul: www.summer.bestis.ro

Program Internship HeidelbergCement 2017

download

Grupul HeidelbergCement este lider mondial în domeniul materialelor de construcţii şi unul dintre cei mai importanţi producători de ciment agregate și betoane din România, având 3 fabrici de ciment, 19 stații de betoane, 7 cariere și 6 balastiere.

HeidelbergCement România susţine şi încurajează programele de dezvoltare a tinerilor, organizând în fiecare an stagii de internship pentru studenți și masteranzi. Acestea oferă studenţilor din ani terminali, cu rezultate academice foarte bune, şansa de a-şi pune în aplicare cunoştinţele teoretice dobândite în cursul anilor de studiu şi de a acumula experienţă practică într-un mediu de lucru profesionist, prin participarea în cadrul unui program de Internship, pe perioada vacanţei de vară.

Ce oferim:

 • un stagiu plătit, cu normă întreagă, în perioada iulie – septembrie 2017;
 • experienţă practică valoroasă ca punct de plecare în cariera ta în domeniul ales;
 • îndrumare de specialitate pe tot parcursul stagiului;
 • oportunitatea de a-ți face remarcate spiritul de inițiativă și ideile, realizând un proiect pe care îl vei prezenta managementului companiei.

Ce candidați ne dorim:

 • studenţi în ani terminali şi / sau masteranzi;
 • rezultate foarte bune în anii de studii anteriori;
 • implicarea în proiecte extra-școlare reprezintă un avantaj;
 • să arate entuziasm și motivație;
 • să aibă bune abilităţi de comunicare și relaționare;
 • să aibă capacitatea de a lucra în echipă și abilităţi de rezolvare a problemelor;
 • să dovedească simț practic în abordarea sarcinilor;
 • să fie perseverenți și dornici să acumuleze noi cunoştinţe şi abilităţi;
 • să aibă inițiativă și să se implice activ în procesul de dezvoltare personală şi profesională;
 • să manifeste deschidere pentru a primi feedback și a-l folosi în mod constructiv;
 • să aibă cunoștințe de limba engleză (nivel mediu);
 • să aibă cunoștințe foarte bune Microsoft Office.

 Doar candidații care corespund profilului comunicat vor fi contactați.

Mai multe detalii găsiți aici (pdf)

Admitere 2017

Începând cu anul acesta, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a implementat un sistem nou de admitere prin care candidatul se poate înscrie la oricâte facultăți și specializări dorește cu un singur dosar și plătind o singură dată taxa de admitere. Mai mult, candidații se pot înscrie la TUIASI completând formularul online de acasă, accesibil la adresa:

www.admitere2017.tuiasi.ro

Cu ajutorul formularului online, viitorii studenți pot bifa, în ordinea preferințelor, toate facultățile și toate specializările la care vor să se înscrie și pot alege dacă vor să intre în concurs și pentru locurile la taxă (în cazul în care nu prind un loc la buget) sau doar pentru locurile bugetate.

 

Admitere studii universitare de licență

Admitere studii universitare de masterat

Admitere 2017!!!  (video)